Bugün Google’da görülen her şeyi nasıl silersiniz (ve kaydedilmesini engelleyin)

Bugün internette görülen her şeyi silmek kolaydır. Sadece bu sayfaları kaydedildikleri yerlerden sildiğinizden emin olun.

Web’de aradıklarınız veya gördükleriniz tarayıcıya veya Google uygulamasına kaydedilir (genellikle ana ekranda bu arama çubuğunu kullanıyorsanız). @Gmail hesabınıza kaydedilmiş bile kalır. Neyse ki, bu yerlerde gördüğünüz her şeyi silmek zor değil. Ve nasıl yapılacağını gösteriyoruz, böylece her çevrimiçi olduğunuzda ziyaret ettiğiniz tüm sayfaları silmek zorunda kalmazsınız.

Bugün Google'da (Chrome) görülen her şeyi silin

İnternette gezinmek için Chrome kullanıyorsanız, bugün görülen her şeyi chrome: // history sayfasından silmek çok kolaydır. Silmek için her ziyaret edilen sayfanın yanındaki "X" simgesine dokunmanız yeterlidir.

Her şeyi bir kerede silmek için "Tarama verilerini temizle" ye de dokunabilirsiniz. Zaman aralığında, bugün görülen her şeyi silmek için "Son 24 saat" i seçin. Son olarak, Gözatma geçmişi seçeneğini işaretleyin ve "Verileri temizle" ye dokunun.

Bir bilgisayarda, tarayıcıda gördüğünüz sayfaları girmek ve silmek için Ctrl + H tuşlarına basabilirsiniz. Google Chrome ve Firefox dahil olmak üzere birden fazla tarayıcıda çalışır.

Tarihi silmeyi unuttum!

Gördüğünüz her şeyin bir sonraki seferde tarayıcıya kaydedilmesini önlemek için, her zaman sağ üstteki üç nokta düğmesinden bulabileceğiniz "Yeni gizli sekmeyi" kullanın.

Google'da görülen her şeyi silin (Android Uygulaması)

İnternette arama yapmak için "Google" uygulamasını veya Google araç çubuğunu kullanıyorsanız, aradığınız her şeyi içinde sakladığınızı da bilmelisiniz. Yukarıda gördüğünüz gibi sitelerin ekran görüntüleri bile. Neyse ki orada görülen her şeyi silebilir ve bir sonraki seferde kaydedilmesini önleyebilirsiniz:

  1. "Google" uygulamasını açın
  2. Menüyü açmak için ekranın sol kenarından sağa kaydırın.
  3. "Son" a dokunun.
  4. Bugün ve hatta önceki günlerde gördüğünüz her şeyi kontrol etmek ve silmek için yana kaydırın. İstediğiniz sayfaları kaldırmak için yukarı kaydırın.

Ve son sayfaları silmeyi unutursanız

Bu durumda, sayfa görünümlerinin Google uygulamasına kaydedilmesini de önleyebilirsiniz:

  1. Yukarıda belirtilen "Son" ekrana gidin.
  2. Sağ üstteki üç nokta düğmesine dokunun.
  3. "Ayarlar" ı seçin. "Sonuncuyu etkinleştir" i devre dışı bırakın.

Bu, önceden kaydedilmiş olanları siler ve ileride açılanları kaydetmez.

Görülenleri silin (Google hesabı)

Prosedürlerle sadece tarayıcıda görülen her şey ve kullanılan cihazdaki Google uygulaması silinir. Ancak geçmişiniz Google hesabınıza da kaydedilir ve aynı Google hesabını kullandığınız diğer cihazlarda da görünebilir.

Bu kaydı Google hesabınızdan yönetmek ve silmek için myactivity.google.com web sitesine gitmeniz gerekir. Oradan yalnızca Chrome'da veya Google App'ta İnternette gördüğünüzü değil, Android cihazınızda yaptığınız aktiviteleri de silebilirsiniz.